انجمن ناولز

✦ اینجا جایی است که واژه‌ها سرنوشت می‌سازند و خیال، مرزهای واقعیت را درهم می‌شکند! ✦ اگر داستانی در سینه داری که بی‌تاب نوشتن است، انجمن رمان‌نویسی ناولز بستری برای جاری شدن قلمت خواهد بود. بی‌هیچ مرزی بنویس، خلق کن و جادوی کلمات را به نمایش بگذار! .

ثبت‌نام!

کارگاه نویسندگی| تمرین‌های مفید

TELMATELMA is verified member.

سرلشگر
کادر مدیریت
سرلشگر
نویسنده افتخاری
تاریخ ثبت‌نام
8/9/24
  • موضوع نویسنده
سلام به ناولزی‌های عزیز♥️
از این به بعد یه سری پست داریم که توضیح تمرینی خاص هستند که تمام این تمرینها هم در بخشی از قلمرو نویسندگی مقامی دارند و قطعا قلمتون رو بهتر می کنن.

و صد البته کاربردی بودن زمانی دیده میشه که واقعا تمرین ها رو انجام بدید و هربار بهتر از قبل بنویسید

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: NEGIN
  • موضوع نویسنده
◀️ خاطره
? #کارگاه_آموزشی

نوشتن، شبیه هر کار دیگری، عملی مبتنی بر خاطره و حافظه است. این کار ضرورتاً به معنای ثبت زندگی و سرگذشت شخصی شما نیست، بلکه بیشتر تلاشی است برای تسخیر تأثرات در قالب کلمات؛ تأثراتی که از طریق جهان اطراف ما به ذهن راه می‌یابند. احساسی که این باران به من می‌دهد شبیه چیست؟ شیوه نامعمول آن زن برای بیان خودش چه بود؟ چه چیز باعث شد که امروز رفتن به سمت محل کار یا مدرسه با همه موارد مشابه دیگر فرق کند؟

• Like
  • موضوع نویسنده
? #تمرین
? #خاطره
? قدم‌زدن

۱. برای قدم‌زدن بیرون بروید. اطراف یک ساختمان، پارک و یا هر جای دیگر. در مورد آنچه که می‌بینید و می‌شنوید، هوشیار باشید. نسبت به فضایی که بدن شما در آن حرکت می‌کند، طریقی که نفس می‌کشید، زمینی که زیر پای شماست و هوای اطرافتان آگاه و هوشیار باشید. چه چیزی می‌بینید، می‌شنوید، یا احساس می‌کنید؟ واژه‌های درون سرتان را بشنوید. بگذارید عبارت‌ها به خودشان شکل دهند. بگذارید ضرب‌آهنگ قدم‌زدن بر ضرب‌آهنگ واژه‌هایی که در ذهن شماست تاثیر بگذارد. اگر خواستید حرف بزنید، اجازه دهید اتفاق بیوفتد.
۲. حال از قدم‌زدن برگردید.
۳. بنویسید:
ده چیزی که دیدید.
پنج صدایی که شنیدید.
سه احساسی که تجربه کردید.

- یک سوال بر مبنای آنچه که دیدید، شنیدید، یا احساس کردید.

• Like
  • موضوع نویسنده
? #تمرین
? #خاطره
? دراز کشیدن بر کف

۱. در وضعیتی آرام و راحت بر کف اتاق دراز بکشید و چشمانتان را ببندید. به اصواتی که از بیرون ساختمان یا کلاس به گوش می‌رسد توجه کنید. بعد از یک دقیقه یا بیشتر، به اصوات داخل اتاق گوش کنید. در نهایت، به اصوات درون بدنتان گوش دهید. اجازه دهید حس شنوایی‌تان میان این فواصل در رفت‌و‌آمد باشد و اصوات خاص را تشخیص دهد.
۲. بنویسید:
- نوع و کیفیت اصواتی را که شنیدید.
- یک سوال در مورد هر چیزی که شنیدید یا احساس کردید

• Like
  • موضوع نویسنده
? #تمرین
? #خاطره
? به زندگی خودتان فکر کنید (بخش اول)

۱. اطراف اتاق قدم بزنید (یا اگر در فضای کوچکی هستید، راحت در جایی بنشینید). اجازه دهید راحت و آرام باشید. به زندگی خودتان فکر کنید، به کل آن، انگار رودخانه‌ای است که از کنارتان عبور می‌کند. بگذارید خاطرات جریان پیدا کنند. چیزی که توجه‌تان را جلب می‌کند پیدا کنید (یک رویداد، لحظه، یا تصویر). آن را کشف کنید. حال بروید و آن را بنویسید، در قالب یک واژه، چند واژه، یا یک جمله.
۲. دوباره قدم بزنید (یا بنشینید). بگذارید رودخانه [خاطرات] دوباره جریان پیدا کند، بگذارید خاطره‌ای که نوشته‌اید کنار برود. به زندگی خودتان در طول سال گذشته فکر کنید، انگار شاهد دیدن فیلمی هستید. آن چیزی که توجه‌تان را جلب می‌کند پیدا کنید؛ چیزی که مهم و بامعناست، و چندبار این صحنه را ببینید. آن را در چند واژه یا یک خط خلاصه کنید، سپس آن را بنویسید.
۳. به زندگی خودتان در طی امسال فکر کنید و فرآیند بالا را تکرار کنید.
۴. به زندگی خودتان در طی هفته گذشته فکر کنید و فرآیند بالا را تکرار کنید.
۵. به همه چیز‌هایی که نوشته‌اید نگاه کنید. سه یا چهار سوالی را که این عبارات در ذهن شما بر می‌انگیزند پیدا کنید، سپس آن‌ها را بنویسید.

• Like
  • موضوع نویسنده
? #تمرین
? #خاطره
? به زندگی خودتان فکر کنید (بخش دوم)

۱. با تمرین ۳ (بخش اول) آغاز و آن را کامل کنید.
٢. دوباره دور اتاق قدم بزنید. از حضور بقیه در فضا آگاه باشید ولی سرتان به کار خودتان گرم باشد.
٣. بروید و به اولین خاطره ای که نوشته اید نگاهی بیندازید.
چشمانتان را ببندید و آن را به خودتان بگویید. اطراف اتاق قدم بزنید. خاطره را به صندلی بگویید، به پنجره، دیوار، یا هر شیء دیگری که داخل اتاق است.
۴. یک شریک یا همبازی پیدا کنید. به خاطره او گوش دهید. خاطره را تکرار کنید و یاد بگیرید. حال خاطره خودتان را به شریک خود بگویید. او هم آن را تکرار می کند و یاد می گیرد.
۵. خاطرات را با یکدیگر عوض کنید. خاطره خودتان را فراموش کنید؛ شما آن را بخشیده اید. دوباره با خاطره شریکتان اطراف اتاق قدم بزنید. حال این خاطره مال شماست.
۶. همه اعضای گروه دورهم، و تا حد امکان نزدیک به هم، اما بدون لم*س، وسط اتاق جمع شوند. حال هر کس خاطره شخص دیگری را حمل می کند. چشمانتان را ببندید. خاطره را تا حدی که میتوانید برای گروه تعریف کنید. عجله نکنید و از صحبت کردن با دیگران اجتناب کنید. برای آنچه تعریف میشود تمرکز کنید. حال كل خاطرات را همه افراد شنیده اند. طبعاً كل خاطرات را نمی توانید در ذهن نگه دارید، فقط برخی تکه ها و تصاویری که با شما مانده اند.
۷. حال به صورت فردی، تا حدی که می توانید شروع به نوشتن چیزهایی کنید که شنیده اید و می توانید به یاد آورید (واژه ها تصاویر، عبارات، خرده اطلاعات). بر مبنای این یادداشتها شروع به نوشتن قطعه ای کنید که با این عبارت شروع میشود: «یادم می آید که...» و شامل هر چیزی است که فورا به یادتان می آید. سپس هر جا لازم است واژه هایی را اضافه و دوباره تنظیم کنید.
۸. کار فردی خود را در گروه بازخورد دهید. چه رویکردهای متفاوت یا مشابهی اتخاذ شده است؟ کدام تصاویر بیشتر از همه به یاد مانده اند؟

• Like
  • موضوع نویسنده
? #تمرین
? #خاطره
? به زندگی خود فکر کنید (بخش سوم)

۱. تمرین ۳ (بخش دوم) را، با استفاده از خاطره سال گذشته، خاطره امسال و خاطره هفته گذشته تکرار کنید. فرایند شنیدن، یادآوری و نگارش قطعه نهایی، هر بار باید روان تر شود.
٢. نتایج کار را با صدای بلند بخوانید. اشخاص چگونه از مواد مشابه به گونه ای متفاوت استفاده کرده اند؟ آیا تصاویری وجود داشت که چند بار تکرار شده باشد؟

• Like
  • موضوع نویسنده
? #تمرین
? #خاطره
? خاطره شخصی و خاطره مشترک

میتوانید تمرین ۳ (بخش اول، دوم، سوم) را برای هر نوع خاطره ای به کار ببرید؛ مثلا این خاطرات را پیدا کنید:

۱. یک خاطره کاملا شخصی که هیچ شخص دیگری در جهان و نمی تواند آن را داشته باشد.

۲. یک خاطره محلی؛ یعنی چیزی که آدم های زیادی در اجتماع شما، خیابان، یا مدرسه تان، و غیره، می توانند آن را داشته باشند، ولی نه دنیایی وسیع تر.

٣. یک خاطره جهانی؛ یعنی چیزی که آدم های زیادی در دنیا می توانند آن را داشته باشند.

• Like
  • موضوع نویسنده
? #نتیجه_گیری
? #خاطره

این تمرین های اولیه ما را قادر می سازد «حافظه یا خاطره» و نحوه ثبت شدن آن را در نوشته کشف کنیم. این تمرین ها به تعداد زیادی سؤال دامن می زند که برای ما به عنوان نویسنده مفیدند. خاطره چیست؟ ما چگونه چیزها را به یاد می آوریم؟ چه چیز را به یاد می آوریم و چرا؟ خاطره خوب چیست؟ خاطره بد چیست؟ خاطرة حقیقی چیست، خاطره دروغین چیست؟ منظور من چیست وقتی که می گویم «هستی ما عبارت است از آن چیزی که به یاد می آوریم و چگونگی به یاد آوردن آنها»؟

• Like
◀️ نگارش آنی
? #کارگاه_آموزشی

در مرحله‌ای از این فرآیند، نیازی نیست (هنگام نوشتن) نقشه بکشید. در واقع «نقشه و طرح‌ریزی از قبل آماده‌شده» غالباً می‌تواند سد راه محرکه‌های خام اولیه شود. در مدارس، ترس ناشی از «درست انجام ندادن کار» می‌تواند مانع تخیل شود. تمرین‌های ذیل که برای همه نویسندگان مفید است می‌تواند این ترس را از میان بردا
رد.

• Like
تمرین
? #نگارش_آنی
? بشمارید و بنویسید

1. تا ده بشمارید و بنویسید چگونه آدمی به نظر می‌رسید.
2. تا بیست بشمارید و هوای امروز را توصیف کنید.
3. تا پنجاه بشمارید و بنویسید دیروز چه‌کار می‌کردید.
4. تا صد بشمارید و اتاقی را که در آن به سر می‌برید مفصل توصی
ف کنید.

• Like
? #تمرین
? #نگارش_آنی
? فیل‌های صورتی

به فیل‌های صورتی فکر کنید و شرحی از کار‌هایی که دیروز انجام دادید بنویسید.

* فیل صورتی (Pink Elephant) ظاهراً به هر نوع تصویری گفته می‌شود که منشاء آن الکلیسم مفرط باشد؛ همچنین به هر گونه ادراک تصویری توهم‌آمیز یا توهم تصویری نیز خطاب می‌شود. در رعشه همراه با هذیان، تصاویر وهمی با اصطلاح فوق نامگذاری می‌شوند

• Like
#تمرین
? #نگارش_آنی
? من می‌نویسم

در تمرین‌های قبلی نگارش آنی بدون فکر از پیش تعیین شده می‌نوشتید. این‌بار هم «فقط می‌نویسید»، ولی دیگر خبری از موضوعات مفروض نخواهد بود.

1. آماده نوشتنید، ولی تا زمانی که شروع کنید هیچ تصوری از اینکه بعد چه پیش خواهد آمد ندارید.
2. با عبارت «من می‌نویسم...» شروع کنید و توقف نکنید.
3. اگر برای یک ثانیه احساس کردید ذهنتان خالی شد، فقط بنوسید «من می‌نویسم، من می‌نویسم...» تا وقتی که چیزی پیدا شود.
4. نقشه نکشید، خودتات را سانسور نکنید، فقط بنویسید.
5. حاضر، آماده... شروع. (به مثال 1 دقت کنید.)
6. وقتی کارتان تمام شد، زیر‌واژه‌ها، عبارات، یا جملاتی که مشخصاً دوست دارید خط بکشید. (به مثال 2 دقت کنید.)

• Like
#نگارش_آنی
? من می‌نویسم

#مثال_1
من می‌نویسم چون نوشتن این کتاب را شروع کرده‌ام یک کتاب چیست یک کتاب چیزی‌است میان جلد‌های سخت نه اینکه نمی‌تواند میان جلد‌های نرم باشد و جلد نرم نامیده شود پشتم درد می‌کند در این لحظه به همین خاطر نمی‌خواهم پشت ماشین تایپ بشینم و تایپ کنم در واقع پشتم اِن‌قدر بد است که فکر می‌کنم دراز خواهم کشید ولی نمی‌توانم دراز بکشم چون باید این تمرین را برای کتاب انجام دهم کتاب من نمی‌توانم فکر کنم به بله می‌توانم...

#مثال_2
من بر مبنای کار شخصی خودم، ضرب‌آهنگ جمله «جلدهای نرم باشد و جلد نرم نامیده شود پشتم» را دوست دارم.
*

• Like
? #نتیجه_گیری
? #نگارش_آنی

حتی در این مرحله ساده فرآیند، می‌توانیم ارزش امور شگفت‌انگیز و اصالت آنچه را که می‌نویسیم یاد بگیریم، و به غرایز خود ایمان بیاوریم

• Like
#تمرین
? #نگارش_آنی
? موسیقی و کلمات

موسیقی و ضرب‌آهنگ می‌تواند محرک فوق العاده‌ای برای فرآیند نگارش باشد.

1. چشمانتان را ببندید و برای چند لحظه به قطعه‌ای موسیقی گوش کنید.
2. بگذارید موسیقی ادامه پیدا کند. گفتاری در مورد موضوعی مشخص بنویسید: جنگ، صلح، عشق، فوتبال و غیره. نقشه نکشید. بگذارید موسیقی آنچه را که می‌نویسید، واژه‌هایی که به کار می‌برید و غیره را هدایت کند

• Like
? #تمرین
? #نگارش_آنی
? کتاب آنی

1. کتابی خیالی را رو‌به‌روی خود در نظر بگیرید. کتاب داستانی کاملاً نو دارد، هیچکس این داستان را تا به حال نخوانده و نه شنیده است.
2. صفحه اول آن را باز کنید. سه خط اول داستان را بنویسید.
3. حال به صفحه سوم بروید، انگشتتان را روی پاراگراف سوم بگذارید.
4. سه خط اول این پاراگراف را بنویسید.
5. حال به صفحه بعد بروید، یک تصویر می‌بینید. آن را توصیف کنید.
6. حال به صفحه آخر بروید و سه خط آخر کتاب را پیدا کنید. آن‌ها را بنویسید.
7. کتاب را ببندید. به عنوان روی جلد نگاه کنید. عنوان کتاب را بنویسید

• Like
? #نگارش_آنی
? شعر آنی

1. من جادوگرم و می‌توانم در یک چشم به هم زدن همه واژه‌های دنیا را غیب کنم و فقط چهار واژه را نگه دارم.
2. چهار واژه‌ای را که می‌خواهید نجات دهید انتخاب کنید و بنویسید.
3. من جادوگرم و می‌خواهم سخاوتمند باشم. می‌توانید چهار واژه دیگر هم نگه دارید.
4. آن‌ها را انتخاب کنید و بنویسید.
5. حال هشت واژه دارید و آن‌ها به زودی تنها هشت واژه کل جهان خواهند شد. اگر این هشت واژه را تبدیل به شعر کنید، بقیه واژه های دنیا نجات پیدا خواهند کرد.
6. می‌توانید اگر کمکتان می‌کند واژه‌ها را تکرار کنید، ولی فقط می‌توانید از این هشت واژه استفاده کنید

• Like
#نتیجه_گیری
? #نگارش_آنی

بسیار خب، شما همه واژه‌های دنیا را نجات دادید. من دیگر جادوگر نیستم، اما شما یک شاعرید

• Like
#تمرین
? #نگارش_آنی
? واکنش به واژه

? نگارش آنی می‌تواند برای هر نویسنده‌ای رهایی‌بخش باشد، و به نویسندگانی که در مراحل اولیه کار هستند نشان دهد که برای خلق عبارات جالب و کاربرد‌های اصیل بدیع واژه، نباید بنشینند و به صفحه کاغذ خیره شوند و منتظر آمدن الهام باشند؛ در واقع، «در انتظار الهام به‌سر‌بردن» آخرین کاری است که باید انجام داد.
? نشستن و فکر کردن در مراحل آخر انجام می‌شود؛ یعنی وقتی که می‌خواهیم کار را بازنویسی کنیم و ساختار آن را دوباره تنظیم کنیم.
? اولین وظیفه شما این است که مشغول کار شوید، با هر شکل یا قالب، تا به ذهن انتقادی خود چیزی برای کار کردن ببخشید. این تمرین ما را در این مسیر پیش‌تر می‌برد.

1. در سمت راست صفحه کاغذ، خطی عمودی بکشید.
2. در پایان این تمرین فهرستی از واژه‌ها خواهید داشت که من آن‌ها را در اختیار شما می‌گذارم.
3. اولین واژه را در ستون بنویسید.
4. بلافاصله یک عبارت یا جمله کوتاه (نه فقط یک واژه)، فکر، سوال، خاطره، یا عبارتی بی‌معنی را جلوی آن بنویسید؛ عبارتی که این واژه را در ذهن شما تداعی می‌کند.
5. خود واژه را در عبارت یا جمله‌ای که می‌نویسید وارد نکنید.
6. برای نگارش هر واکنش فقط ده ثانیه فرصت دارید.
7. بعد از ده ثانیه باید به سراغ واژه دوم بروید. از نوشتن عبارت اول دست بردارید و به سراغ دومین واژه ستون بروید و عبارت دوم را بنویسید.
8. فقط بنویسید، نقشه نکشید. اگر ذهنتان خالی شد فقط بنویسید «من می‌نویسم، من می‌نویسم» تا وقتی که چیز دیگری پیدا شود.
9. فهرست مورد نظر من این است: سبز، یخ، تلویزیون، قرمز، شن، عشق، مذهب، موز، تلفن، مرگ، دلفین، لندن، کفش، آبی، مادر، دریا، تابستان، هواپیما، جنگ، همبرگر، صورتی.
10. برخی از عبارات را بخوانید

• Like
عقب
بالا