- تاریخ ثبتنام
- 8/9/24
- نوشتهها
- 1,715
- موضوع نویسنده
- #1

به گزارش ورزش سه، روز پنجم فروردین تیم ملی ایران به مصاف ازبکستان رفت که شاهد یک بازی پرگل و مهیج بودیم تا در نهایت با کسب نتیجه ۲ بر ۲، تیم ملی کشورمان برای هفتمین بار در تاریخ و چهارمین بار متوالی مجوز صعود به مسابقات جام جهانی را دریافت نماید. در این دیدار حساس که در ورزشگاه آزادی انجام میشد، ازبکها دوبار با گلهای ارکینوف و فیض الله اف (ستارههای لژیونر ازبکستان) پیش افتادند اما هربار ستاره بوشهری اینترمیلان بود که توانست به گلهای گرگها پاسخ دهد تا مهدی طارمی هم برای سومین بار طعم صعود به جام جهانی را بچشد و هم برای سومین بار گل صعود تیم ملی به جام جهانی را به ثمر برساند.
شاگردان امیر قلعهنویی درحالی توانسته اند با کسب ۲۰ امتیاز (۶ برد و ۲ مساوی) مقتدرانه در فاصله دو بازی تا پایان مسابقات مقدماتی به جام جهانی صعود نمایند که در ترکیب اصلی ایران مقابل ازبکستان ۶ لژیونر حضور داشتند که از این ۶ لژیونر، بهجز مهدی طارمی و علیرضا جهانبخش مابقی در لیگ امارات توپ میزنند، اما در نقطه مقابل تیم ملی ازبکستان در ترکیب اصلی خود، از ۷ لژیونر برخوردار بود. اسامی لژیونرهای تیم ملی ازبکستان عبارتند از: عبدالقادر خوسانوف (منچسترسیتی انگلیس)، الدور شومورودوف (آ اس رم ایتالیا)، رستم آشورماتوف (روبین کازان روسیه)، اتابک شوکوروف (الفیحا عربستان)، عباس بیک فیض الله اف (زسکا مسکو روسیه)، ارکینوف (الوحده امارات) و اتکیر یوسوپوف (فولاد خوزستان).
در مقام مقایسه، هم تعداد لژیونرهای ترکیب اصلی ازبکستان نسبت به ایران بیشتر بود و (شاید) هم کیفیت تیمهایی که برخی بازیکنان لژیونر ازبک در آن به میدان میروند(سیتی و رم) نسبت به لژیونرهای ایران بهتر است و همین مسئله کیفیت بالای تیم ملی ازبکستان و دشواری تقابل با این تیم را نشان میدهد. همچنین، اضافه کنید که سه ستاره دیگر تیم ملی ازبکستان در دیدار مقابل ایران یعنی استون اورونوف، جلال الدین ماشاریپوف و علی کولوف در ترکیب این تیم به دلیل مصدومیت و محرومیت حضور نداشتند.
از آنجایی که تعداد لژیونرهای تیم ملی هر کشور از شاخصهای مهمی است که در مقالات کارشناسی فوتبال به آن پرداخته میشود، در این مقاله قصد داریم بهجای مقایسه تعداد لژیونرهای تیم ملی ایران با سایر کشورها، به مقایسه تعداد لژیونرهای تیم ملی ایران در مسابقات مقدماتی جام جهانی در سالهای ۲۰۱۸، ۲۰۲۲ و ۲۰۲۶ بپردازیم.
در ادامه این مقاله قصد داریم تا به سوالات زیر پاسخ دهیم.
۱) تعداد لژیونرهای تیم ملی ایران در بازی صعود به جامهای جهانی ۲۰۱۸، ۲۰۲۲ و ۲۰۲۶ چند نفر بوده است و کدام سال بیشترین تعداد لژیونر در ترکیب اولیه ایران حضور داشتهاند؟
۲) لژیونرهای حاضر در ترکیب ایران در بازی صعود به جامهای جهانی ۲۰۱۸، ۲۰۲۲ و ۲۰۲۶ در کدام تیمها و در چه لیگی بازی میکردند (میکنند)؟
۳) چه از نظر کیفیت و چه از نظر تعداد، کدام نسل تیم ملی در بازی صعود به جامهای جهانی ۲۰۱۸، ۲۰۲۲ و ۲۰۲۶ وضعیت بهتری داشته است؟
برای اینکه بتوان مقایسه بهتری انجام داد، فقط بازیکنان ترکیب اصلی تیم ملی (نه ذخیرهها) در بازی صعود به جامهای جهانی ۲۰۱۸، ۲۰۲۲ و ۲۰۲۶ را با یکدیگر مقایسه میکنیم.
مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۸: ظهور پدیده لژیونرگرایی
بر کسی پوشیده نیست که سرمربی وقت و پرتغالی تیم ملی ایران علاقه فراوانی به بازیکنان لژیونر داشت و بارها در مشورتهای خود به بازیکنان و یا انتخاب هایش برای فهرست تیم ملی نشان داده بود که بازی در خارج از لیگ ایران نسبت به لیگ برتر خلیج فارس برای او اولویت دارد. در مسابقات مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۸ تیم ملی کشورمان در روز ۲۲ خرداد ۱۳۹۶ به مصاف ازبکستان در ورزشگاه آزادی رفت که آن بازی با درخشش مهاجمین ایران، مهدی طارمی و سردار آزمون با نتیجه ۲ بر صفر به سود شاگردان کارلوس کی روش به اتمام رسید تا ایران دو هفته پیش از مسابقات مقدماتی جام جهانی صعودش به این رقابت را قطعی نماید.
در ترکیب اولیه ایران مقابل ازبکستان، فقط ۴ بازیکن (علیرضا بیرانوند، سیدجلال حسینی، رامین رضاییان و مهدی طارمی) از لیگ برتر ایران حضور داشتند که همگی این بازیکنان از پرسپولیسی بودند که در آن سالها با برانکو ایوانکوویچ در اوج خود قرار داشت و هر کدام از این بازیکنان ستارههای بدون جایگزین لیگ برتر ایران بودند. مهدی طارمی در فصل ۲۰۱۷-۲۰۱۶ آقای گل لیگ ایران شد و به همراه پرسپولیس توانست به قهرمانی لیگ برتر و سوپرجام ایران برسد. در نقطه مقابل، ۷ لژیونر در ترکیب ایران حاضر بودند: مرتضی پورعلیگنجی (السد قطر)، میلاد محمدی (اخمت گروژنی روسیه)، علی کریمی (لوکوموتیو زاگرب کرواسی)، سعید عزت اللهی (آنژی ماخاچ قلعه روسیه)، مسعود شجاعی (پانیونیوس یونان)، علیرضا جهانبخش (آلکمار هلند) و سردار آزمون (روستوف روسیه). درواقع، از میان این ۷ لژیونر، ۶ بازیکن در لیگهای اروپایی توپ میزدند و یک بازیکن (مرتضی پورعلی گنجی) در السد قطر (قاره آسیا) بازی میکرد که این تیم در فصل ۲۰۱۷-۲۰۱۶ در فرم بسیار خوبی قرار داشت.
در تصویر یک، تعداد بازیکنان لیگ برتر ایران و تعداد بازیکنان لژیونر تیم ملی ایران را در بازی صعود به جام جهانی ۲۰۱۸ مشاهده میکنید.
