انجمن ناولز

✦ اینجا جایی است که واژه‌ها سرنوشت می‌سازند و خیال، مرزهای واقعیت را درهم می‌شکند! ✦ اگر داستانی در سینه داری که بی‌تاب نوشتن است، انجمن رمان‌نویسی ناولز بستری برای جاری شدن قلمت خواهد بود. بی‌هیچ مرزی بنویس، خلق کن و جادوی کلمات را به نمایش بگذار! .

ثبت‌نام!

تحلیل داستان گربه سیاه | آلن پو

TELMATELMA is verified member.

سرلشگر
کادر مدیریت
سرلشگر
نویسنده افتخاری
تاریخ ثبت‌نام
8/9/24
  • موضوع نویسنده
1001992993.jpg
1001992992.jpg
1001992991.jpg

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: Arman
  • موضوع نویسنده
🌕🌙 کتاب گربه سیاه. آخرین داستان: داستان کوتاه گربه سیاه
ادگار آلن پو

💛⊱ ادگار آلن پو نویسنده، شاعر، ویراستار و منتقد ادبی اهل آمریکا بود که از او به عنوان پایه‌گذاران جنبش رمانتیک آمریکا یاد می‌شود.

💛⊱ پ.ن: وقتی یه نفر توی زندان هست و فردا قراره اعدام بشه. چقدر از حرف‌هاش می‌تونه درست باشه؟
این مرد بخاطر قتل زنش تو زندان افتاده ولی چقدر از زنش حرف می‌زنه؟ هیچی!
چرا این‌قدر داستان باورپذیر هست؟ چون راوی به کمترین حد غرض‌ورزی رسیده. اول از طریق گربه‌ی سیاه و دوم از طریق زمان. زمان به شکل معمول در داستان استفاده نمی‌شود و مبهم است.
💛⊱ مگه میشه گربه رو بکشی بعد سایه‌اش رو دیوار ببینی بعد سایه‌اش اذیت کنه بعد بازم خاکش کنی و صدا بده؟
این‌که اصلاً درباره زنش حرف نمی‌زنه این یه سنده که بفهمیم داره به ما دروغ می‌گه و تقصیر رو گردن یکی دیگه می‌ندازه. بخاطر جنون الکلی هم این مشکل براش وجود اومده. صحنه‌ای که راوی حیوان بیچاره رو از گلو می‌گیره و یکی از چشم‌هاش رو از کاسه درمیاره، غیرنرمال‌بودن اون رو به ما نشون می‌ده.
💛⊱ الکی همه چی رو انداخته گردن گربه! گربه نماد چیه؟ تو ایران نماد جن هست؛ ولی گربه نماد جهانی شیطانه!
یعنی شاید دروغ هم نمی‌گه و شیطان اغفالش کرده. چرا به صورت عمودی تو دیوار خاکش می‌کنه؟ کجا عمودی خاک می‌کنن؟ مسیحی‌های قرون وسطی یا قرون بستا!
یعنی داره به خودش لقب مسیح رو می‌ده و افتخار می‌کنه. می‌گه من خودم رو بخاطر دیگران فدا می‌کنم.
یه قاتل کی قاتل هست؟ وقتی که یه جنازه وجود داشته باشه و این، این مرد خودش جنازه رو به پلیس نشون میده، خودش میده به دیوار که دیوار ریزش کنه. چرا؟ انگار به کاری که کرده افتخار می‌کنه، به این قتلی که انجام داده.
اولش هم میگه من یه داستانی رو براتون تعریف می‌کنم که شاید باور نکنید ولی ما باور می‌کنیم🙃
💛⊱ شخصیت‌های داستان‌های پو غیر قابل اعتمادنن، یعنی شما نمی‌تونین باورشون داشته باشین. پارانویا دارن، مجرم‌ان یا دیوانه و قاتل‌. این داستان، واقعاً داستانی جذاب و درخور تحسین است.

عقب
بالا