Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
یادداشت: This feature may not be available in some browsers.
انجمن ناولز
✦ اینجا جایی است که واژهها سرنوشت میسازند و خیال، مرزهای واقعیت را درهم میشکند! ✦
اگر داستانی در سینه داری که بیتاب نوشتن است، انجمن رماننویسی ناولز بستری برای جاری شدن قلمت خواهد بود. بیهیچ مرزی بنویس، خلق کن و جادوی کلمات را به نمایش بگذار!
.
امیرسعید ایروانی، سفیر جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد، در نامهای به رییس دورهای شورای امنیت و نیز آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، اظهارات اخیر دونالد ترامپ درباره احتمال حمله نظامی به ایران را «خصمانه و نقض فاحش حقوق بینالملل و اصول بنیادین منشور ملل متحد» خواند.
ایروانی گفت: «جمهوری اسلامی نسبت به هرگونه ماجراجویی نظامی هشدار جدی میدهد و اعلام میدارد به هرگونه اقدام تجاوزکارانه یا حملهای از سوی ایالات متحده یا عامل نیابتی آن، (مشخصا) رژیم اسرائیل، علیه حاکمیت، تمامیت ارضی یا منافع ملی خود، سریعا و قاطعانه پاسخ خواهد داد.»
کاخ سفید به مقامهای جمهوری اسلامی هشدار داد دونالد ترامپ و دولت او تهدیدات نظامی را تحمل نخواهند کرد.
جیمز هویت، مدیر ارتباطات شورای امنیت ملی کاخ سفید، ۱۱ فروردین در مصاحبه با روزنامه واشینگتن فریبیکن گفت: «رییسجمهوری بهصراحت اعلام کرده که مسیر دیپلماسی را ترجیح میدهد اما اگر تهران به فعالیتهای هستهای خود ادامه دهد، با پیامدهایی جدی مواجه خواهد شد.»
علی لاریجانی: اگر آمریکا یا اسرائیل حمله کنند، مجبور میشویم به سمت بمب اتمی برویم
علی لاریجانی، مشاور علی خامنهای، شامگاه دوشنبه ۱۱ فروردین تهدید کرد اگر آمریکا و اسرائیل «به بهانه هستهای» ایران را بمباران کنند، جمهوری اسلامی به سمت تولید بمب اتمی خواهد رفت.
لاریجانی گفت: «ایران میگوید ما قابلیت داریم اما فتوای رهبری این است که ما به سمت سلاح اتمی نمیرویم. وقتی شما فشار آوردید، توجیه ثانویه پیدا میکند. مردم فشار میآورند که برای حفظ امنیت کشور باید این کار انجام شود ... و این به نفع شما نخواهد بود.»
او به گمانهزنیها درباره احتمال هدف قرار گرفتن تاسیسات اتمی حکومت ایران اشاره کرد و افزود: «اغلب سیاستمداران حرفهای ترامپ را نوعی لفاظی میدانند. در دنیا رفتار ترامپ مساله شده است. برای روسیه و کانادا خط و نشان کشید ولی اتفاق مهمی نیفتاد. نیروهای نظامی احتمال کم را هم محاسبه میکنند و آماده هستند.»
دفاع عضو هیات رییسه مجلس از داشتن بمب اتمی: برای کره شمالی امنیت آورده است
احمد نادری، عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی، سهشنبه ۱۲ فروردین در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «مشاهده رفتار و گفتار ترامپ در دوره اول ریاستجمهوری با کره شمالی نشان میدهد که داشتن بمب اتم برای کره امنیت آورده است.»
نادری گفت اگر جمهوری اسلامی به سلاح هستهای دست یافته بود، «ترامپ جرات تهدید به بمباران نمی کرد».
او افزود: «مدتهاست که بسیاری از نخبگان و دلسوزان کشور و انقلاب، آزمایش و اعلام بمب را درخواست دارند.»
کانال ۱۴ اسرائیل: حمله احتمالی به ایران میتواند به تغییر نظام منجر شود
کانال ۱۴ اسرائیل گزارش داد اگر اتفاقی خاصی رخ ندهد، «حملهای گسترده به خاک ایران انجام خواهد شد» و این عملیات ممکن است «بسیار نزدیک» باشد.
در این گزارش آمده است: «ایران ضربه سختی خواهد خورد که بعید است از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون یک کشور مستقل چنین ضربهای خورده باشد. پروژه هستهای که دههها روی آن کار کرده است، ضربه مهلکی خواهد خورد و بازوی نظامی آن، سپاه پاسداران نیز ضربه سختی خواهد خورد که ممکن است حتی منجر به تغییر رژیم در ایران شود.»
این رسانه افزود حمله احتمالی به ایران ممکن است از سوی آمریکا، اسرائیل یا بهصورت مشترک انجام شود.
بر اساس این گزارش، در صورت وقوع حمله، جمهوری اسلامی به احتمال زیاد با شلیک هزاران موشک بالستیک و کروز و همچنین پهپادهای انتحاری، از جمله مدلهای پیشرفته شاهد، پاسخ خواهد داد و هدف اصلی این حملات، زیرساختهای نظامی و مناطق غیرنظامی اسرائیل خواهد بود.
خبرنگار آی۲۴: سه کشور عربی به تهران گفتهاند پایگاههایشان علیه ایران استفاده نخواهد شد
خبرنگار شبکه آی۲۴ در شبکه ایکس بهنقل از یک منبع در ریاض نوشت عربستان سعودی، قطر و کویت بهطور محرمانه به جمهوری اسلامی اطلاع دادهاند که اجازه نخواهند داد آمریکا از پایگاههای هوایی آنها برای حمله به ایران استفاده کند.
پیش از این و در اول فروردین، روزنامه الاخبار، نزدیک به حزبالله لبنان، از نگرانی کشورهای عربی منطقه درباره حمله احتمالی آمریکا به ایران خبر داد.
الاخبار نوشت در نشست سران کشورهای عربی در ریاض در سوم اسفند ۱۴۰۳ و همچنین در نشستی در دوحه، فرضیههای مختلف درباره احتمال حمله آمریکا به ایران و هدف قرار گرفتن کشورهای عربی منطقه در اقدام تلافیجویانه جمهوری اسلامی مطرح شده است.
نماینده مجلس: لابیهایی در آمریکا برای تحریک ترامپ به حمله به ایران وجود دارد
حسن قشقاوی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، سیاست ایالات متحده در قبال جمهوری اسلامی را «متناقض» خواند.
قشقاوی گفت: «تناقض در سیاست آمریکا به نحوی است که مشاور امنیت ملی آمریکا در قبال ایران یک گفتمان دارد و فرستاده ویژه آمریکا به خاورمیانه سخنان دیگری بیان میکند. اما جمهوری اسلامی ایران در قبال هر تهدید آمریکا آمادگی لازم را دارد.»
او افزود: «آنچه که امروز از آمریکاییها میبینیم، بیشتر کنشگری رسانهای و سیاسی برای ایجاد جو ارعاب و فشار است؛ هرچند که لابیهایی در آمریکا برای تحریک ترامپ [به حمله به ایران] وجود دارد.»
عراقچی: مذاکره مستقیم زیر فشار و تهدید را نمیپذیریم
عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، بار دیگر تاکید کرد تهران در شرایط کنونی حاضر به مذاکره مستقیم با واشینگتن نیست.
عراقچی در مصاحبه با شبکه خبری المیادین، وابسته به حزبالله لبنان، گفت: «پنجره دیپلماسی همیشه باز است، اما تحت فشار و تهدید وارد مذاکره مستقیم با آمریکا نخواهیم شد.»
دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا، ۱۰ فروردین هشدار داد اگر جمهوری اسلامی درباره برنامه هستهای خود توافق نکند، بمباران خواهد شد.
رسانههای اروپایی از احتمال رویارویی آمریکا و جمهوری اسلامی خبر میدهند
احمد صمدی، خبرنگار ایراناینترنشنال، با اشاره به گزارشهای اخیر رسانههای اروپایی گفت رسانهها بر این باورند که ایالات متحده و جمهوری اسلامی در مسیر تقابل قرار گرفتهاند.
هفتهنامه اِشتِرن با اشاره به تهدیدات متقابل دونالد ترامپ و علی خامنهای، احتمال رویارویی دو طرف را دور از ذهن ندانست.
نشریه بیلد نیز از پایگاه دیهگو گارسیا بهعنوان نقطهای کلیدی برای ارتش آمریکا و بریتانیا یاد کرد و با اشاره به شعار این پایگاه، «ما همین امشب آماده نبردیم»، نوشت تهدیدهای نظامی واشینگتن علیه تهران جدی به نظر میرسند.
روسیه: حمله به تاسیسات اتمی ایران پیامدهای فاجعهباری برای کل منطقه دارد
سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه، هشدار داد هرگونه حمله به زیرساختهای هستهای حکومت ایران میتواند پیامدهایی فاجعهبار برای کل منطقه به همراه داشته باشد.
دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا، ۱۰ فروردین هشدار داد اگر جمهوری اسلامی درباره برنامه هستهای خود توافق نکند، بمباران خواهد شد.
او افزود در صورت حمله به ایران، «این بمباران بهگونهای خواهد بود که نظیر آن را هرگز ندیدهاند».
سرگئی ریابکوف از «اولتیماتومهای ترامپ» انتقاد کرد و گفت: «ما این شیوهها را نامناسب میدانیم و آنها را محکوم میکنیم.»
چین: آمریکا برای حل پرونده هستهای جمهوری اسلامی باید «صداقت سیاسی» داشته باشد
گو جیاکون، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، با اشاره به گمانهزنیها درباره سرنوشت برنامه هستهای جمهوری اسلامی گفت: «پرونده هستهای ایران بار دیگر در نقطهای حساس قرار گرفته است: از یک سو، خطر تشدید تنشها وجود دارد و از سوی دیگر، فرصت مهمی برای رسیدن به راهحلی سیاسی و دیپلماتیک از مسیر گفتوگو و مذاکره فراهم شده است.»
او افزود: «حل و فصل مساله هستهای ایران تنها از راههای سیاسی و دیپلماتیک امکانپذیر است و باید اجماع تازهای در چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) حاصل شود.»
سخنگوی وزارت امور خارجه چین از آمریکا خواست از خود «صداقت سیاسی» نشان دهد و «هرچه سریعتر به میز مذاکره بازگردد»، زیرا «تحریم، فشار و تهدید به استفاده از زور» علیه تهران نتیجهای در بر نخواهد داشت.
اسرائیل: یهودیان و اسرائیلیها ممکن است در خارج از کشور هدف حمله جمهوری اسلامی قرار گیرند
شورای امنیت ملی اسرائیل ۱۲ فروردین هشدار داد شهروندان اسرائیلی و یهودیان در خارج از کشور ممکن است هدف حملات احتمالی حماس، جمهوری اسلامی و گروههایی از جمله داعش قرار گیرند.
این هشدار در آستانه تعطیلات عید پِسَح صادر شده که امسال از ۲۳ فروردین آغاز میشود، دورهای که بسیاری از اسرائیلیها به سفرهای خارجی میروند.
عید پسح یکی از مهمترین اعیاد یهودیان است که بهمدت هفت یا هشت روز برگزار میشود. این عید یادآور خروج قوم یهود از بردگی در مصر باستان است.
شورای امنیت ملی اسرائیل تاکید کرد در پی وخامت وضعیت حماس در غزه و از سرگیری درگیریها، این گروه احتمالا تلاشهای خود را برای اجرای حملات تروریستی در خارج از مرزها افزایش خواهد داد.
در این هشدار همچنین به دستگیری هستههای وابسته به حماس در دانمارک، آلمان و هلند در دسامبر ۲۰۲۳ اشاره شده که متهم به برنامهریزی برای حمله به اهداف یهودی در اروپا بودند.
در آوریل ۲۰۲۴ نیز پلیس بلغارستان انبار تسلیحاتی مرتبط با چهار مظنون دیگر را کشف کرد.
آمریکا تحریمهای جدیدی را در ارتباط با برنامه پهپادی جمهوری اسلامی اعمال کرد
وزارت خزانهداری آمریکا با همکاری وزارت دادگستری این کشور، روز سهشنبه ۱۲ بهمنماه از اعمال دور تازهای از تحریمها علیه یک شبکه بینالمللی مرتبط با برنامه پهپادی جمهوری اسلامی خبر داد.
این شبکه شامل شش نهاد و دو فرد در ایران، امارات متحده عربی و چین است که در تامین قطعات مورد نیاز صنایع پهپادی جمهوری اسلامی نقش داشتهاند.
به گفته مقامات آمریکایی، این شبکه در خدمت صنایع هوافضای قدس، یکی از اصلیترین تولیدکنندگان پهپادهای نظامی ایران، فعالیت میکرده و همچنین در تامین تجهیزات برای دیگر نهادهای وابسته به مجتمع نظامی-صنعتی ایران مانند شرکت صنایع هواپیماسازی ایران و گروه صنعتی باقری نیز مشارکت داشته است.
اسکات بسنت، وزیر خزانهداری آمریکا، در بیانیهای گفت: «گسترش پهپادها و موشکهای ایران – چه در اختیار نیروهای نیابتی تروریستی در منطقه و چه در اختیار روسیه برای جنگ در اوکراین – تهدیدی برای غیرنظامیان، پرسنل آمریکایی و متحدان ماست. ما به اقدامات خود برای مختل کردن زنجیره تامین تسلیحات ایران، از پهپاد گرفته تا موشک و دیگر سلاحهای متعارف، ادامه خواهیم داد.»
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در تماس با عباس عراقچی خواستار سفر به ایران شد
وزارت خارجه جمهوری اسلامی روز سهشنبه ۱۲ فروردینماه از گفتوگوی تلفنی عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، با رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی خبر داد.
بر اساس بیانیه این وزارتخانه، در این گفتوگو عراقچی با اشاره به تهدیدات علیه تاسیسات هستهای جمهوری اسلامی گفته است: «با توجه به استمرار تهدیدات، ایران هر تدبیر لازمی را برای صیانت از برنامه هستهای خود اتخاذ خواهد کرد.»
بنا بر اعلام وزارت خارجه، گروسی در همین تماس درخواست سفر به ایران را مطرح کرده که با موافقت عراقچی روبهرو شده است.