- تاریخ ثبتنام
- 8/12/24
- نوشتهها
- 1,405
- موضوع نویسنده
- #1
نیکولا تسلا بهعنوان یک مخترع بزرگ که هرگز بهحق خود نرسید شناخته میشود. تسلا تا آخر عمر باور داشت که پیام موجودات فضایی را دریافت کرده است؛ اما کسی حرف او را باور نمیکرد. ماجرا از چهقرار بود؟
نیکولا تسلا دانشمندی حیرتانگیز بود که با نوآوریها و دستاوردهای حیرتانگیز خود همچنان افراد را مجذوب میکند. او بهعنوان شخصیتی تنها و تراژیک شناخته میشود. کسی که هرگز نتوانست آنطور که شایسته است ایدههای بلندپروازانه خود را به جهانیان بشناساند. هرچند فقط اختراعات نیکولا تسلا نیستند که جلب توجه میکنند. تسلا حتی ادعا میکرد که پیام موجودات فضایی را با تجهیزات خود دریافت کرده است.
تمسخر تسلا توسط جامعه علمی بهخاطر پیام موجودات فضایی

کسی نمیتواند در تواناییهای خارقالعاده تسلا شک کند. او اهل آرزوها و طرحهای حیرتانگیز بود و دوست نداشت خود را به طرحهای عملی برای زمان حال محدود کند. به همینخاطر پیش بینی های تسلا برای قرن ۲۱ بسیار جذاب هستند. این روزها در فضای مجازی تسلا بهعنوان فردی اسرارآمیز شناخته میشود که کمتر کسی او را درک کرده است. هرچند تسلا نیز همچون یک انسان اشتباه میکرده است.
باوجود دستاوردهای حیرتانگیز تسلا در زمینه جریان متناوب، او اعتقادی به وجود الکترون نداشت. تسلا تصور میکرد که اتمها کوچکترین اجزای سازنده جهان هستند. او بهباوری از قرن نوزدهم اعتقاد داشت که یک محیط فرضی بهنام اتر امکان انتقال جریانهای الکتریکی را فراهم میکند.
همچنین یکبار تسلا اعلام کرد که توانسته است یک پرتو کیهانی را با سرعت ۵۰ برابر سرعت نور مشاهده کند. اتفاقی که بهلطف پیشرفت دانش فیزیک امروزه غیرممکن تلقی میشود. هرچند امروز میخواهیم به ماجرای نیکولا تسلا و پیام موجودات فضایی بپردازیم.

در سال ۱۸۹۹ تسلا مشغول کار در آزمایشگاه خود بود که ناگهان سیگنالی عجیب را دریافت کرد. او در آزمایشگاه تنها بود و حسابی وحشتزده شد. البته نه بهاین خاطر که یک موجود فراطبیعی در آزمایشگاه حضور دارد، بلکه بهخاطر اینکه کسی شاهد این کشف بزرگ نبوده است. آنچه تسلا بهعنوان پیام موجودات فضایی شنیده بود بیپ … بیپ-بیپ …بیپ-بیپ-بیپ بود. پیام دریافتی بهصورت مرتب تکرار میشد.
این پیام آنقدر مرتب و واضح بود که میتوانست ترتیب عددی (۱، ۲، ۳) را بهذهن یادآوری کند. تسلا نسبت به منابع احتمالی اختلالهای الکتریکی بیاطلاع نبود؛ اما چنین پیامی نمیتوانست به هیچکدام از آنها مرتبط باشد. دانشمند پرآوازه آن شب بدون هیچ پاسخی بهخانه رفت. هرچند با گذر زمان این فکر تقویت شد که این پیام نمیتوانسته اتفاقی باشد. اینجا بود که تسلا احتمال دریافت پیام موجودات فضایی را مطرح کرد.
او فکر میکرد اولین نفری است که توانسته پیام خوشامدگویی یک سیاره به سیارهای دیگر را دریافت کند. تسلا بسیار هیجانزده بود و حتی از ارسال سیگنال چهار بهعنوان پاسخ پیام دریافتی به موجودات فضایی صحبت کرد. او میخواست زمینه را برای آغاز گفتگو با فرازمینیها فراهم کند. هرچند که جامعه علمی چندان از این مسئله استقبال نکرد.
آنها اعلام کردند که سیگنال دریافت شده توسط تسلا هیچ ارتباطی با موجودات فضایی ندارد و توسط منبعی زمینی ارسال شده است. دلیل این مسئله نیز به فرکانس سیگنال مربوط میشد. یونوسفر (لایهای از جو بالایی از حدود ۴۸ تا ۹۶۵ کیلومتر بالاتر از سطح کره زمین) اجازه ورود چنین فرکانسی را به زمین نمیدهد. همین نیز سبب شد که تسلا حسابی توسط جامعه علمی آن زمان مسخره شود.

این پاسخ برای تسلا کافی نبود؛ اما او نمیتوانست دلیلی برای فرازمینی بودن سیگنال دریافتی ارائه کند. در نتیجه ماجرا تا بیش از یک قرن بعد فراموش شد. در سال ۲۰۰۳ گروهی از پژوهشگران تصمیم گرفتند با بازسازی تجهیزات تسلا و شبیهسازی پیام دریافتی حقیقت ماجرا را آشکار کنند.
آنها متوجه شدند که پیام تسلا در واقع سیگنالهای الکترومغناطیسی VLF از سمت سیاره مشتری بوده است. وقتی به سیگنالهای دریافتی از بزرگترین سیاره منظومه شمسی گوش میدهید، متوجه شباهت عجیب آن با پیام تسلا خواهید شد. همچنین این سیگنالها میتوانند در زمانهای خاصی از یونوسفر زمین بگذرند. میتوان گفت که تسلا در زمان درست، در مکان درست و با تجهیزات درست قرار داشته است.
درست است که پیام دریافتی توسط نیکولا تسلا با موجودات فضایی مرتبط نبود، اما حداقل میتوان گفت که منشاء آن به فضا بازمیگردد. در آن زمان تسلا نگاهی آیندهنگرانه داشته است؛ اما جامعه علمی هنوز برای پذیرش او آماده نبود.